Doe je sjaal om!! Of juist niet?

Hier in het Zuiden is het alweer bijna Carnaval. En dus ga je met je “schonste pekske” (mooiste carnavals-outfit) de stad in. Verkleed als iets of iemand anders is de manier om je even helemaal te laten gaan. Lekker bier drinken met familie, vrienden en bekenden. Een paar dagen niet jezelf hoeven zijn of juist wel?! En nadat je genoeg bier, friet, haring en schmink gehad hebt voor de rest van het jaar ga je weer over tot de orde van de dag.

Maar wat als je eigenlijk altijd een outfit aanhebt? Geen Carnavalsoutfit of uniform, maar een onzichtbare jas. Een jas die je haast ongemerkt aantrekt als je op je werk aankomt. En die je nog wat meer sluit als er weer een storm overraast. Heerlijk zo’n jas waar je helemaal in kan verdwijnen. Met een lekkere dikke sjaal erbij heb je jezelf goed beschermd tegen de kou!

Het is goed om een jas en een sjaal te hebben. Het helpt je op momenten dat jij het te ‘koud’ vindt op je werk. Hierdoor kun je omgaan met lastige situaties en dat maakt je minder kwetsbaar. Het heeft je veel gebracht!

En toch voelt het de laatste tijd niet meer zo comfortabel. Andere mensen ‘zien’ vooral veel jas en sjaal. En dat houdt ze op afstand. Soms prettig, totdat je het gevoel krijgt dat jij niet echt gezien wordt. Dan wordt het een belemmering.

En nu?

Je bewust worden dat je een ‘jas’ aantrekt is een eerste stap. Wat maakt dat jij deze jas nodig hebt? En helpt je dat (nog steeds)? Veroordeel jezelf niet. Dit is jouw manier (geweest) om te ‘overleven’ op je werk. Is het wellicht in bepaalde situaties mogelijk om eens je sjaal af te doen? Of een luchtigere jas aan te trekken? Meteen je jas met sjaal uit het raam gooien werkt niet. Doe dit stap voor stap. Ervaar wat het effect is als je meer van jezelf laat zien. Wees nieuwsgierig!

Je zult merken hoe fijn het is voor jezelf en je omgeving als je niet langer jezelf verbergt!

Kloeze & Coaching