Afwezig of Aanwezig?

Multi-taskend door het leven
Ik fietste vandaag over straat terwijl ik een berichtje appte naar mijn man. Tegelijkertijd zwaaide ik naar een kennis die ik zag lopen, en stopte om even met hem te kletsen. Ondertussen was ik met mijn gedachten bezig met wat ik nog moest doen. Toen ik doorfietste zag ik dat ik nieuwe berichtjes had ontvangen. Ik kon het niet laten om toch even te kijken, en toen….had ik op een haar na een botsing met een mede-weggebruiker. Oeps!!

“Caught in the act”
Lekker dan! Ben ik al een tijd bezig met coaching, mindfulness, meditatie en bewuster leven, ga ik zelf multitaskend door de stad fietsen. Ik zou toch beter moeten weten. Het goed moeten doen. Een voorbeeld moeten zijn voor anderen. Mijn interne criticus leefde zich even helemaal uit:-) Toen herinnerde ik mij wat mijn favoriete docente, Ineke van Keulen, altijd zegt: “streef niet naar perfectie!”.

Bewustwording
Waar het om gaat is om jezelf niet te veroordelen maar het ‘gewoon’ onder ogen te zien. EN om er vervolgens iets aan te doen. Voor mij betekent dit weer bewuster bezig zijn met wat ik aan het doen ben.

Dus fietsen=fietsen.

En niet fietsen=fietsen+appen+in gedachten 3 stappen verder+…enz, enz.

Herkenbaar?
Ben je ook vaak met meer dingen tegelijk bezig? Omdat je niets wil missen van de continue stroom aan emails, what’s app en social media berichten? En je wel al je activiteiten in je drukke werk- en privé-agenda gepropt wil krijgen? Ben je altijd bezig met wat er hierna nog ‘moet’ gebeuren? En dus niet echt aanwezig bij wat hier en nu van je gevraagd wordt?

En eigenlijk wil je graag….
Relaxter leven. Meer genieten. Meer aanwezig zijn in het hier en nu. Meer rust ervaren. Beter gebruik maken van je Persoonlijke Kracht. Kortom je wilt echt wat veranderen! Maar hoe?

Geen nood! Na de vakantie start ik met een nieuwe workshop-reeks. En gaan we aan de slag met dit ‘hoe’ met een mooie mix van bewezen effectieve werkvormen. In September starten we. Heb je interesse laat het mij dan alvast weten. Nadere details volgen natuurlijk nog.

Ik wens je voor nu een ontspannen vakantie! Afwezig en Aanwezig!

Kloeze & Coaching