STAP 1

Wat wil ik nou eigenlijk?

 

 Voor veel mensen komt er een moment in hun loopbaan dat ze ‘wakker worden’ met de gedachte: is dit nou wat ik (nog langer) wil doen? En wat wil ik nou eigenlijk echt?

Dit is een cruciale stap in jouw proces. Richting bepalen. Zonder zelf de richting te bepalen ben je stuurloos. Je loopbaan ‘overkomt’ je in plaats van dat je zelf de leiding neemt. Het vergt moed om hier echt bij stil te staan. Het lijkt soms makkelijker om maar gewoon door te gaan op de ingeslagen koers. Als die richting echter niet (meer) past bij wat jij belangrijk vindt, bij jouw drijfveren en waarden, dan zal je nooit het beste uit jezelf halen. Sterker nog, de kans is groot dat je steeds meer klachten (zoals piekeren, chronische vermoeidheid, fysieke klachten, weinig enthousiasme enz) gaat ontwikkelen. Of dat je uiteindelijk uitvalt door een burnout.

 Je beseft dat nu het moment is gekomen om met jezelf aan de slag te gaan! Met deze stap beantwoorden we de vraag ‘wat wil ik nou eigenlijk’? Hierdoor begint de energiestroom op gang te komen! Het begin van een waardevol proces!

 

Kloeze & Coaching