stip_oog

De combinatie van verschillende werkvormen, op bewust en onbewust niveau, vind ik interessant. Dat wat zich zichtbaar, aan de buitenkant, afspeelt. En dat wat onder de oppervlakte stroomt of juist blokkeert. Meer uit je hoofd en in verbinding met je hart. Kijken naar je verleden, uitgaan van het heden en je vooral richten op jouw toekomst. Ervan overtuigd dat je meer uit jezelf kunt halen!

Hierbij geef ik een korte omschrijving van mijn belangrijkste werkvormen.

 

Energie-scan
Je tijd is beperkt, de kwaliteit en hoeveelheid energie die je hebt niet. Beter gebruik maken van jouw energiebronnen; fysiek, emotioneel, mentaal en innerlijk, is de sleutel naar optimaal presteren! Word je bewust van jouw energie-balans. Waaraan besteed je je energie? Waar krijg je energie van? En waar lekt je energie weg? De energie-scan vormt een belangrijke stap in mijn coachingstraject. Hierdoor wordt inzichtelijk wat jou belemmert om te zijn wie je bent en te doen wat jij wilt. Meer grip op je energie zorgt ervoor dat je effectiever, krachtiger en actiever wordt in je werk en daar buiten!

 

Familie-opstelling
Familie-opstellingen is een methode die is ontwikkeld door Bert Hellinger. In een familie-opstelling kijken we naar de verbinding tussen jou en jouw familie-systeem. Het is niet de bedoeling om hierover te oordelen. Maar juist om dat wat er is te erkennen. In het dagelijks leven ervaar je de verstrikkingen, doordat de liefde niet zo stroomt en de levenskracht ergens is geblokkeerd. Dat merk je doordat je creativiteit, motivatie, passie of scheppings-kracht is vastgelopen. Of doordat bepaalde thema’s, patronen blijven terugkomen. We gaan aan de slag met je verstrikkingen, zodat de energie weer vrij kan stromen.

Met de hiervan afgeleide organisatie-opstelling kijk je op een andere, diepgaandere manier naar jouw werkgerelateerde vraag of probleem. Als je bijvoorbeeld twijfelt tussen twee banen of carrière-richtingen kan een organisatie-opstelling heel verhelderend zijn. Of als je iets wilt bereiken (andere baan, betere work-life balans, je eigen zaak oid), maar bepaalde (bewuste en onbewuste) hindernissen beletten dat, kan een organisatie-opstelling de oplossing zichtbaar maken. Ook als je vastloopt in je werk, kan een organisatie-opstelling heel nuttig zijn. Je ervaart op een dieper, onbewuster niveau wat de achtergrond van je vraag of probleem is. En door de ordening in het systeem te herstellen gaat de energie weer stromen.

Voice dialogue
Aan de slag met jouw ‘interne team’ met behulp van voice dialogue. Voice dialogue wil zeggen; in dialoog gaan met jouw innerlijke stemmen, ook wel delen genoemd. Deze delen hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming. Je leert jouw verschillende delen ervaren die afwisselend op de voorgrond treden, zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de criticus, de pleaser, de kwetsbare en de levensgenieter. Bewustwording en acceptatie van alle delen creëert ruimte voor transformatie.

 

 

Kloeze & Coaching