Forever Summer Holidays!

En dan denk je wellicht gelijk….tsss, dat kan toch helemaal niet! Nee, inderdaad. Natuurlijk niet. Maar wees eerlijk. Het is vast meerdere keren door je hoofd gegaan toen je weer aan het werk ging na je heerlijke vakantie:-) Had je eindelijk tijd om te ontspannen. Lekker weer. Heerlijk eten en drinken. Tijd voor elkaar. Lekker veel buiten. Geen bereik. En niet de sleur van vroeg op, lunchpakketten maken, kinderen naar school, op weg naar je werk en alle andere dingen die je iedere dag MOET doen. Vakantie helpt om te beseffen wat nu eigenlijk echt belangrijk is.

Druk
Bijna automatisch ga je hier weer op in de stroom van dingen. En ben je weer druk! Na een week lijkt de vakantie alweer maanden geleden. En is je agenda alweer helemaal volgestroomd. Werk, kinderen brengen en halen, familie bezoek, huishoudelijke taken, social media, sporten, dates met vrienden enz, enz,…..Of wellicht kom je zelfs niet veel verder dan de eerste paar zaken. En zijn alle “niet strict noodzakelijke” activiteiten tot een minimum beperkt. Het heerlijke ontspannen vakantie-gevoel is verdwenen. En eigenlijk ben je alweer (bijna) toe aan je volgende vakantie.

Aandacht
Dat zou toch anders moeten kunnen, denk je bij jezelf. Het is logisch dat boeken als “nooit meer te druk” van Tony Crabbe zo populair zijn. Wellicht heb je het ook aangeschaft. En was je echt van plan om het te gaan lezen EN toe te passen. Maar is dat er door alle drukte nog niet van gekomen. Waarschijnlijk ben jij, net als iedereen, beter in het maken van goede voornemens dan in het uitvoeren ervan?

De oplossing
Nu verwacht je wellicht een simpele, eenvoudig toe te passen methode?

Die is er niet.

We leven in een wereld waarin je continu wordt afgeleid. Een omgeving waarin jij en de meesten om jou heen voortdurend ‘aan’ staan. Druk bezig is de norm.

Wat dan wel?
Stilte, alleen zijn, rust, geen afleiding…..hoe vaak komt dat voor op jouw dag? Alleen als je aan het slapen bent? Kijk dan eens of je tenminste één ‘meditatie’ moment op een dag kan in bouwen. Er zijn allemaal apps beschikbaar die je daarbij kunnen ondersteunen. Of dat nou ‘s ochtends vroeg is als je opstaat, tijdens een pauze op je werk of ‘s avonds voordat je gaat slapen. Het helpt enorm voor een betere nachtrust en zorgt voor meer focus gedurende de dag op dat wat echt belangrijk is. Uiteindelijk gaat het er niet om om nog efficiënter, nog meer activiteiten in je dag te proppen. Maar om met aandacht aanwezig te zijn bij datgene of diegene waar het echt om gaat!

Probeer het gewoon eens uit de komende week! Je hebt niets te verliezen…..en zoveel te winnen!

Kloeze & Coaching