Het is de Wind!

Uitwaaien
De afgelopen dagen was ik aan de kust. Heerlijk een weekje uitwaaien met mijn gezin. En het werd letterlijk uitwaaien! Storm, regen en hagel wisselden elkaar af. Schuimkoppen op de golven. Zand stoof over het strand. En heel af en toe een heerlijk stralend zonnetje.

Balen
Nou kon ik natuurlijk gaan zitten balen dat de weersvoorspelling winters was. En mijn vakantie voor mezelf en mijn gezin hierdoor laten verpesten. De wind en regen beschouwend als spelbreker.

Accepteren
Of ik kon accepteren dat het gewoon zo is. En er dankzij (en niet ondanks!) een heerlijke week van maken. Door te focussen op wat juist wel kan. De wind zien als iets verfrissends. Het brengt tenslotte zaken in beweging.

Genieten
En dus heb ik bijna dagelijks mijn hardloopschoenen aangetrokken. Heerlijk tegen de wind in over het strand gerend. Genietend van de kracht van de natuur. Een heerlijke manier om mijn hoofd leeg te laten waaien. En daarnaast echt genoten van de momenten samen binnen. Lekker eindeloos spelletjes spelen en met zijn allen naar het zwembad. Een heerlijke vakantie!

Hoe kijk jij?
Zo is het met het weer. En zo is het eigenlijk met alles. Ook op je werk. Hoe je ergens tegen aankijkt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt. Het is de uitdaging om de situatie te zien zoals het is. Erbij aanwezig te zijn. Je niet te laten leiden door je oordeel. Om te zien wat er wel mogelijk is. En wat er van jou gevraagd wordt in deze situatie. Lastig? Ja. De moeite waard? Zeker!

Daag jij jezelf uit?
Kijk dan eens naar de relatie met je baas, collega, die ene klant of leverancier die niet loopt zoals je zou willen. Kan je het echt zien zoals het is? Zonder oordeel. Wat is het nut van de weerstand die je ondervindt? Wat is er nodig van jou om een positieve beweging op gang te brengen? En focus op dat wat mogelijk is!

Ik wens je veel verfrissende beweging!

Kloeze & Coaching