Zelf ruimte innemen

Laatst vertelde ik aan iemand dat ik mensen coach om meer energie uit hun werk te krijgen. Voor haar bleek dit een herkenbaar thema.

Minder werken
Zij had, zoals veel vrouwen, bij de komst van kinderen besloten om minder te gaan werken. Een bewuste keuze. Met een man die ‘gewoon’ fulltime bleef werken, betekende dit automatisch meer zorgtaken op haar schouders. Op haar werk had ze het gevoel dat ze niet langer voor vol werd aangezien. Hoe hard ze haar best ook deed.

Herken je dat?
Minder uren werken, en toch volledig bereikbaar zijn op je vrije dag? Wel minder salaris, maar geen evenredige inkrimping van je takenpakket? Het gevoel dat je niet meer echt meetelt nu je minder aanwezig bent? Het samen-gevoel in de opvoeding af en toe helemaal kwijt zijn? Je eigen behoeftes die regelmatig van je prioriteitenlijst vallen?

En dan?
….ga je afwachten totdat de ander (je baas, je partner, je….):
je wel overal bij betrekt,
rekening houdt met jouw vrije dag,
zorgtaken van je overneemt, …

Of besluit je zelf ruimte te gaan innemen?!
En dan niet door nog meer uren te gaan werken en zorgen!! Maar door aan de slag te gaan met jezelf. Wat wil jij nou eigenlijk echt? En wat weerhoudt je ervan om je eigen plek in te nemen? Zodat je, met meer zelfvertrouwen en meer bewust van jezelf, beter je eigen grenzen kan aangeven.

><

Kloeze & Coaching